Un accident de masina poate provoca rani grave in aproape orice parte a corpului.Legea de dreptul victimei unui accident de circulatie de a beneficia de despagubiri pentru vatamari corporale sau deces, inclusiv pentru prejudicii fara caracter patrimonial (daune morale). Aceste despagubiri se acorda in functie de gravitatea leziunilor, perioada de refacere a starii de sanatate si consecintele in timp asupra corpului.
In acest material dorim sa prezentam unele dintre cele mai frecvente rani suferite de victimele accidentelor de vehicule conform statisticilor pentru anul 2019, care dau dreptul la despagubiri:
Leziuni cerebrale traumatice – Accidentele auto sunt o cauza principala a leziunilor cerebrale traumatice care apar atunci cand creierul este afectat de o lovitura sau o vatamare la cap. In fiecare an, multi oameni mor din cauza acestor leziuni si altii sufera de handicap pe termen lung.
Leziuni ale maduvei spinarii si paralizie – Impactul unui accident asupra corpului poate provoca handicap pe termen lung din cauza leziunilor maduvei spinarii. Deteriorarea maduvei spinarii poate duce la o paralizie partiala sau totala sub nivelul leziunii.
Leziuni la spate – Corpul uman si coloana vertebrala nu sunt concepute pentru a sustine un impact puternic iar ranile la spate sunt un rezultat obisnuit al accidentelor de masina. Leziunile de spate pot aparea cu intarziere dupa un accident. Durerea si dizabilitatea cauzata de o vatamare grava la spate pot fi grave si de lunga durata.
Leziuni interne – Atunci cand un accident forteaza corpul intr-un obiect sau corpul este lovit de resturile zburatoare, pot aparea deteriorari ale organelor interne. Sangerarea interna din acest tip de leziune necesita tratament medical de urgenta.
Fracturi ale oaselor – picioarele, coastele, bratele, gleznele si incheieturile sunt frecvent fracturate in accidentele de masina. Unele victime ale accidentelor auto sufera un pelvis rupt. Severitatea variaza de la traume simple care presupun o recuperare rapida pana la leziuni grave sau fracturi compuse care pot necesita o reparatie chirurgicala.
Leziuni faciale si cicatrici – Leziunile faciale in accidentele de masina pot fi cauzate de sticla sparta sau de impactul cu volanul, parbrizul, airbagul, geamul lateral, scaunul auto sau orice suprafata dura. Leziunile faciale pot necesita o corectie chirurgicala si ar putea lasa victimei o cicatrice de durata.
Leziuni la gat – Durerile la nivelul gatului sunt foarte frecvente dupa ranirea tesutului moale al gatului. Vitezele de pana la 15 km / h pot provoca aparitia leziunilor la gat, cu sau fara centura de siguranta.
Leziuni la genunchi – Genunchii pot fi raniti in accidente de masina prin avarierea in orice parte a vehiculului. Ranile variaza de la vanatai la fracturi multiple. Meniscul sau cartilajul la genunchi se poate rupe daca genunchiul este rasucit sau presat brusc intr-un accident.
Leziuni ale piciorului si gleznei – entorsele si fracturile in zona piciorului sau a gleznei sunt frecvente in accidentele de masina.
Leziuni la nivelul umerilor – Leziunile la umar pot rezulta din absorbtia fortei dupa fixarea mainilor pe cadrul volanului sau a tabloului de bord intr-un accident de vehicul. Umarul se blocheaza in pozitie si primeste forta excesiva in urma impactului.
Leziuni la incheietura mainii si la maini – Fracturile de raza distala (incheieturile rupte) sunt foarte frecvente in accidentele de masina. Acest tip de leziune poate necesita o interventie chirurgicala, in functie de gravitatea fracturii.
Laceratii si vanatai – Sticla sparta, tabla sfasiata sau obiecte zburatoare pot provoca laceratii. Vanataile sunt cauzate de impactul corpului asupra oricarui obiect sau invers. De asemenea, pot fi provocate leziuni prin frecarea corpului pe trotuar sau beton.
Leziuni ale tesuturilor moi – entorse, vanatai si alte leziuni ale muschilor, tendoanelor si ligamentelor (leziuni ale tesuturilor moi) sunt foarte frecvente in accidentele auto. Acest tip de vatamare poate fi dureroasa si de lunga durata.
Arsuri – Daca un vehicul arde in urma unui accident sau daca pielea vine in contact cu lichide calde, suprafete, aburi sau substante chimice, ocupantii pot suferi arsuri. Arsurile foarte severe pot necesita o interventie chirurgicala si grefarea pielii.
avocat Florentin Grecu
Grecu | Gorde
–
> servicii juridice Cluj > avocat Cluj > avocat daune accidente > avocat recuperari daune > avocat recuperari creante > recuperari daune accidente > recuperari daune CASCO > recuperari daune asigurari profesionale > recuperari daune asigurari speciale > avocat dreptul muncii > drept societar > drept civil > drept administrativ > drept comercial > dreptul transporturilor > drept contraventional > proprietate intelectuala > raporturi intre profesionisti > casa de avocatura Cluj-Napoca > cabinet avocatial Cluj-Napoca > avocat Horea Gorde > avocat Florentin Grecu > cabinet avocatura Grecu Gorde >