Asigurarile profesionale au ca scop acoperirea prejudiciilor cauzate beneficiarilor unor servicii profesionale de catre cei care, prin profesia pe care o desfasoara, ofera consultanta sau presteaza un serviciu specializat.

In aceasta categorie intra asigurarile incheiate de catre: experti contabili si contabili autorizati, evaluatori si experti tehnici, medici, farmacisti, arhitecti si ingineri constructori, proiectanti, directori sau manageri de companie, etc.

In cazul in care din neglijenta, eroare sau orice culpa proprie, persoana asigurata cauzeaza prejudicii fie clientilor, fie unor terti, acestia pot solicita repararea acestor prejudicii.

Cele mai frecvente situatii sunt cele de malpraxis, adica tratament incorect sau neglijent aplicat de un medic unui pacient, care îi produce acestuia prejudicii de orice natura. Tot in legatura cu acest domeniu ne ocupam si de cazurile de infectie nosocomiala, adica infectiile dobandite de pacient in timpul prezentei in spital.

Ne asiguram ca persoana pagubita beneficiaza de respectarea drepturilor acesteia de catre asigurator si de cea mai corecta reparatie a prejudiciului cauzat prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie, printre care:

  • Oferirea de asistenta juridica imediat dupa producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor legale si luarea celor mai bune masuri;
  • Formularea cererii de despagubire catre asigurator / spital;
  • Reprezentarea persoanei pagubite in fata asiguratorului, politiei, expertilor si a altor institutii si autoritati publice competente;
  • Redactarea si sustinerea actiunii in fata instantei de judecata – in toate fazele – fond, apel si recurs;
  • Formularea cererii de executare silita in baza titlurilor executorii obtinute si urmarirea derularii procedurii de executare silita pana la incasarea despagubirii de catre persoana pagubita.
Picture of Florentin Grecu
avocat daune asigurari

Florentin Grecu

Domenii de expertiza principale: daune asigurari, drept penal, drept contraventional, recuperari creante, drept civil, drept administrativ-fiscal, litigii si arbitraj.

Ai nevoie de reprezentare legala?
Apeleaza la avocatul nostru pentru recuperari daune asigurari profesionale.