Asigurarea CASCO este o asigurare facultativa a autoturismului pentru daunele partiale sau totale cauzate acestuia in urma unui eveniment viitor si neprevazut. CASCO nu tine loc de asigurare obligatorie (RCA).

In functie de gradul asigurarii, CASCO poate acoperi pagube precum: avarii produse de autor necunoscut, avarii produse de fenomene ale naturii, avarii rezultate dintr-un accident rutier, indiferent de persoana vinovata, furtul autovehiculului, etc.

In cadrul acestei asigurari, raporturile dintre asigurat si asigurator precum si drepturile si obligatiile fiecarei parti se stabilesc prin contractul de asigurare, nefiind aplicabile dispozitiile speciale din legile referitoare la polita de raspundere civila obligatorie RCA.

Din cauza lipsei de reglementare prin lege, in practica am intalnit numeroase situatii in care asiguratorii au comis abuzuri in a raspunde cererilor de despagubire sau in evaluarea corecta a daunelor ori a reparatiilor, toate acestea ducand la diminuarea nejustificata a despagubirii acordate persoanei prejudiciate. Desi a fost nevoie de cele mai multe ori sa apelam la instanta de judecata, in final am obtinut despagubiri juste pentru clientii nostri.

Analizam fiecare caz in parte si oferim asistenta juridica si in acest domeniu pentru evaluarea corecta a daunelor si plata unor despagubiri reale si in cel mai scurt termen.

Ne asiguram ca persoana pagubita beneficiaza de respectarea drepturilor acesteia de catre asigurator si de cea mai corecta reparatie a prejudiciului cauzat prin toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie, printre care:

  • Oferirea de asistenta juridica imediat dupa producerea evenimentului pentru intocmirea documentelor legale si luarea celor mai bune masuri;
  • Formularea cererii de despagubire catre asigurator;
  • Reprezentarea persoanei pagubite in fata asiguratorului, politiei, expertilor si a altor institutii si autoritati publice competente;
  • Redactarea si sustinerea actiunii in fata instantei de judecata – in toate fazele – fond, apel si recurs;
  • Formularea cererii de executare silita in baza titlurilor executorii obtinute si urmarirea derularii procedurii de executare silita pana la incasarea despagubirii de catre persoana pagubita.
Picture of Florentin Grecu
avocat daune asigurari

Florentin Grecu

Domenii de expertiza principale: daune asigurari, drept penal, drept contraventional, recuperari creante, drept civil, drept administrativ-fiscal, litigii si arbitraj.

Ai nevoie de reprezentare legala?
Apeleaza la avocatul nostru pentru recuperari daune CASCO.