Investitiile in proprietati imobiliare sunt, prin valoarea lor, deosebit de importante pentru participanti.

Nu de putine ori ne-am confruntat cu diverse probleme in acest domeniu care amenintau patrimoniul persoanei sau investitia si la care am incercat sa gasim cele mai bune solutii. Sunt numeroase situatiile in care se cumpara un teren pentru a construi dar nu se verifica situatia juridica a terenului sau indicatorii de construire, se dau avansuri mari pentru proiecte care nici nu au inceput ori se incalca normele urbanistice ce pot afecta investitia sau proprietatile invecinate.

Concluzia este una singura indiferent de situatie – trebuie verificata situatia si intocmite actele foarte bine chiar de la inceput pentru a evita problemele ulterior. In acest demers este recomandat sa se apeleze si la consultanta unui specialist care prin experienta si cunostintele pe care le-a dobandit poate sa va indrume cel mai bine.

Suportul pe care il oferim in acest domeniu acopera o intreaga paleta de situatii generate de tranzactiile imobiliare respectiv de inceperea si dezvoltarea proiectelor rezidentiale, incluzand:

  • Consultanta juridica in domeniul investitiilor imobiliare;
  • Realizarea de rapoarte de analiza cu privire la dreptul de proprietate asupra terenurilor si cladirilor;
  • Acordarea de consultanta juridica in cadrul tranzactiilor imobiliare;
  • Redactarea si negocierea de contracte de vanzare-cumparare, inchiriere si exploatare imobiliara;
  • Acordarea de consultanta juridica pe parcursul dezvoltarii proiectelor imobiliare, asistare in procedura de verificare si obtinere a normelor de urbanism, a autorizatiilor si avizelor de construire;
  • Asistarea si reprezentarea in fata tuturor autoritatilor relevante – notari publici, primarii, birouri de cadastru si carte funciara.
Picture of Horea Gorde
avocat constructii si imobiliare

Horea Gorde

Domenii de expertiza principale: drept societar, raporturi intre profesionisti, dreptul muncii, drept civil, constructii si imobiliare, proprietate intelectuala, dreptul transporturilor, daune asigurari, recuperari creante, litigii.

Ai nevoie de avocat?
Recuperari daune asigurari? Recuperari creante?